Sedam nagrada za Sedam BTS članova

BTS_Aktuelno

Svaka dodela nagrada u J. Koreji je od velike važnosti, a uspešnost nekog benda se dobrim delom procenjuje kroz broj nagrada koje su osvojili. Melon nagrade ulaze u sam vrh kada pričamo o tome koliko su važne, zato je za BTS jedna od najbitnijih nagrada sa početka karijere bila upravo Melon nagrada - New Artist of the Year. Zapravo, do 2018. godine Melon nagrade su bile najvažnije, a ovu poziciju pokušaće da im pomuti MGA dodela koja je prvi put održana u novembru (gostovanje C. Puth_a - opširnije).


Melon nagrade uključuju četiri glavne (Deasang) nagrade i dvadeset standardnih. BTS su ukupno osvojili sedam nagrada - Best Artist of the Year (Daesang ); Best Album of the Year (Daesang) "Love Yourself 轉 Tear"; Global Artist Award; Netizen Popularity Award; Best Rap/Hip Hop Award "Fake Love"; Kakao Hot Star Award (Kakao je najpopularnija društvena mreža u J. Koreji).


Broj nagrada jeste impresivan, ali je BTS nastup bacio u senku čitavu dodelu, pa i samu informaciju o tome koliko su nagrada osvojili. Dvadeseto-minutni performans pod nazivom "Who Are You" bio je gotovo nestvaran, na trenutke je više podsećao na snimljeni film nego na nastup uživo, a BTS su na ovaj način želeli da se zahvale fanovima (A.R.M.Y) na podršci.


Dodatno, BTS su morali da dokažu na domaćem terenu zašto spadaju u najpopularnije bendove na planeti i u tome su uspeli.


Ova dodela se, takođe, često spominje kao kruna za izuzetno uspešnu godinu, ali to zapravo nije baš tačno. Tradicionalno, završnu dodelu organizuje SBS mreža (SBS Gayo Daejun) 25. decembra - BTS su već potvrdili učešće i na ovoj ceremoniji (do tada se nastavlja azijska turneja).


To je ono što sledi, a par dana pre Melon ceremonije održana je još jedna Asia Artist Awards u Seulu. BTS su i na ovoj dodeli odneli najviše nagrada (pet), uključujući glavnu nagradu koja se baš tako i zove Daesang. Treba reći i to da je na ovoj dodeli nagradu za najboljeg producenta dobio Pdogg koji je uz BTS od samog početka.


* update: Upravo je stiglo još jedno priznanje za BTS i to pravo sa njihovog glavnog medijskog oružja. Naime, Twitter je objavio da @BTS_twt (zvaničan BTS nalog) ima najviše tvitova u 2018. uz podatke za 365 dana: 125 miliona heštagova, 500 miliona GIF slika, a @BTS_twt je pomenut više puta nego što oni mogu da zabeleže. Mada, smo očekivali da će naredni BTS tvitovi biti zahvalnice, dobili smo nešto još bolje, nešto što je nagovestio Ed Sheeran pre par nedelja - BTS & Ed saradnja! (opširnije)




Uz BTS, Melon nagrade su osvojili i (navedene su samo važnije nagrade):

Best Record of the Year (Daesang) - Wanna One
Best Dance Award (Male) - Wanna One – “Boomerang”
Best Song of the Year (Daesang) - iKON – “Love Scenario”
Songwriter Award - iKON’s B.I
Best New Artist Award (Male) - The Boyz
Best New Artist Award (Female) - (G)I-DLE
Best Dance Award (Female) - BLACKPINK – “DDU-DU DDU-DU”
Best Pop Award - Camila Cabello – “Havana”
1theK Performance Award - MOMOLAND
(sve nagrade su manje više očekivane, jedino pravo iznenađenje je u kategoriji Best New Artist (Male) gde je većina očekivala Stray Kids koji su tu nagradu osvojili par dana ranije na Asia Artist Awards ceremoniji)




Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku