BTS i Charlie Puth MGA

BTS_Aktuelno

Poznato je da BTS i Charlie Puth imaju odličnu komunikaciju, ali malo ko je očekivao njihov zajednički nastup u skorije vreme. Ipak, to se dogodilo na dodeli MGA nagrada u Južnoj Koreji. BTS su pokupili pet nagrada (uključujući dve najvažnije Artist of the Year i Digital Album of the Year "Love Yourself: Answer"), dok je C. Puth dobio jednu koliko je i predviđeno za strane izvođače.


Hajde prvo da pojasnimo šta je to MGA. Ova ceremonija se održava prvi put ove godine, iza nje stoji južnokorejska TV mreža MBC, odnosno njen ogranak MBC Plus i Genie Music (deo KT korporacije) koja se bavi produkcijom i distribucijom muzičkih sadržaja. Očekuje se da ovaj događaj postane glavna muzička ceremonija u Južnoj Koreji. Zapravo, već se tako i posmatra nakon prve dodele koja je organizovana u Inčeonu (Incheon, grad u J. Koreji) 6. novembra.


Internet glasanje i digitalna prodaja su osnovni kriterijumi, ali se njima dodaje uticaj na društvenim mrežama i ocene sudija (procenti koliko neka od pomenutih stavki utiče zavisi od nagrade do nagrade). Očekivano, BTS su pokupili najviše nagrada i ostavili najjači utisak nakon nastupa sa Charlie Puth_om. Ovde moramo da dodamo i to da su hejteri jedva dočekali završetak nastupa kako bi krenuli sa prozivkama (pucanje glasa) uglavnom usmerenih ka Jimin_u.


A.R.M.Y je odmah stao na stranu Chim Chim_a pravdajući ga zamorom nakon turneje i sličnim razlozima. Činjenica je da se u nastupu osećao nedostatak tonske probe, ali kada pričamo o Jimin_u biće da je trema uradila svoje. Naravno, niko se nije setio da pohvali Junkook_a i Jin_a.


Rep linija u pesmi "Fake Love" nema težak zadatak i odradili su ga standardno dobro. V i Jungkook su možda imali manji problem (nedostatak tonske probe se nekako osetio na par sekundi), Jimin jeste bio u problemu (moguće je i da je pritisak sa majicom ostavio trag - detaljnije), ali je zato Jin bio odličan, kao i Charlie Puth koji je pesmi dodao novu dimenziju.


U ženskoj konkurenciji Twice su odnele najviše trofeja (3), zašto ne BlackPink i Red Velvet verovatno je jasno Južnokorejcima, dok mi ostali samo možemo da nagađamo. Evo spiska dobitnika nagrada (posebne čestitke za izbor novih K-pop nada: Stray Kids i (G)I-DLE).

MBC Plus X Genie Music Awards 2018

Daesang Awards (glavne nagrade)
Artist of the Year: BTS
Best Selling Artist of the Year: TWICE
Song of the Year: "Beautiful" Wanna One
Digital Album of the Year: "Love Yourself: Answer" BTS

Izvođači
Best Male Group: BTS
Best Female Group: TWICE
Best Male Solo Artist: Jung Seung-hwan
Best Female Solo: Artist Kim Chung-ha
Discovery of the Year: Celeb Five
Best New Male Artist: Stray Kids
Best New Female Artist: (G)I-DLE

Pesme
Best Male Dance Performance: BTS "Idol"
Best Female Dance Performance: Momoland "Bboom Bboom"
Best Male Vocal Performance: Wanna One "Beautiful"
Best Female Vocal Performance: Heize "Jenga"
Rap/Hip Hop Music Award: iKON "Love Scenario"
Best Band Performance Award: Day6 "Shoot Me"

Specijalne nagrade
MBC Plus Star Award: Wanna One
Genie Music Popularity Award: BTS
Best Global Performance: TWICE

Ostale nagrade
Best Producer: Bang Si-hyuk (BangPD, osnivač Big Hit_a)
Best International Artist: Charlie Puth
MGA Best Choreographer: Son Sung-deuk BTS "Idol"

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku