BTS - članovi benda

Njih je sedmorica, dolaze iz različitih krajeva Južne Koreje, neki su tu da pevaju, neki da repuju, a svi moraju da savladaju koreografiju.


Nabrajanje kreće onako kako su u Bangtan pristizali























Ko šta radi

Lider benda: RM (ex Rap Monster)

Osnovna rep postava: RM (ex Rap Monster), Suga, J Hope

Osnovna vokalna postava: Jungkook, Jimin, V, Jin

Osnovna dance postava: J Hope, Jimin, Jungkook

Visual (lice benda): Jin

OK. To su bili članovi benda, ali kad se govori o BTS(u) u najmanju ruku ne bi bilo fer a ne spomenuti sledeći trojac:

Bang Shi Hyuk


Producent Bang Shi Hyuk je čovek koji je osnovao Big Hit Entertainment (2005). U BTS je verovao od samog početka, obećao im je uspeh kad još niko nije čuo za njih i nije mu problem da kaže da je u vreme početka Bangtan priče Big Hit bila mala/do srednja izdavačka kuća. Kad ga pitaju da li je BTS K-pop (idol group) ili hip hop grupa odgovara jednostavno BTS je bend koji može i koji priča neku svoju priču (što je verovatno i najbolja definicija grupe, a danas je malo takvih).

Pdogg


Glavni BTS producent. Sa njima je od početka (2010) i najbolje zna kroz šta su sve prošli. Trening je prošlo oko 30 ljudi, morali su da ih dele u grupe po onome što znaju ili ne znaju (repovanje, pevanje, dance..), neki su ispadali, neki odlazili sami, a kad je bend konačno formiran krenuli su novi izazovi. Uvek je najteže raspodeliti vokale u pesmama tako da svi budu koliko/toliko ravnopravno zastupljeni.

Slow Rabbit


Uz Pdogg(a) najvažniji producent u BTS priči. Fotografija iznad nije slučajno izabrana. Na njoj je prikazan uplakan (od sreće, naravno) Slow Rabbit nakon što je grupa dobila Artist of the Year nagradu (MAMA ili MNET Asian Music Awards) 2016. godine. Bila je to zaslužena nagrada za sav trud i rad koji je uložen, a još je veća ako se zna da je BTS prvi bend iza koga ne stoji nijedna od tri velike diskografske kuće u J. Koreji ( tzv. Big Three - SMent, JYPE, YGE) a koji je dobio ovu nagradu.

BTS priču o nastanku benda, pa sve do danas (do 2018. godine) pogledajte ovde 

Listu albuma koje su BTS do sada izdali pogledajte ovde (zaključno sa "LY: Anwser").

Nešto više o BTS Universe fikcionoj priči  možete pročitati ovde.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku