BTS igra reči "Save Me" & "I'm Fine"

BTS_Tekstovi

BTS možete slušati i jednostavno, ukoliko vam se dopadne zvuk, nastaviti sa tim. Ipak, ako samo malo zagrebete površinu otkrićete brojne slojeve koji su grupu doveli do samog vrha. Jasne i skrivene poruke, prave i fikcione priče, spajanje stare literature i modernog zvuka, zabava i humanitarne akcije - kao da je sve odavno pripremljeno. Opet, sa druge strane, teško je poverovati da je sve to neko odavno smislio i da je pritom znao kako i u kom pravcu će ići popularnost grupe.


U jednom od pomenutih slojeva nalazi se igra reči koja je povezala dve numere, sa dva različita izdanja - između kojih su BTS izdali čak šest albuma. Pesma "Save Me" se nalazi na albumu "The Most Beautiful Moment in Life: Young Forever" (2016), a "I'm Fine" se nalazi na "Love Yourself: Answer" (2018) izdanju.


Ova igra reči pojavila se na posteru koji je najavljivao LY serijal, zatim u kratkom filmu "LOVE YOURSELF Highlight Reel " koji je povezan sa BTS Universe pričom (opširnije) i konačno u spotu za numeru "Fake Love". Ipak, ono što zaista može da vas fascinira jeste jednostavnost. Odnosno, način na koji su BTS uz dva jednostavna naslova uspeli da ispričaju priču o odrastanju i sazrevanju.

Nešto više o pesmi "Save Me", kao i njen prevod pogledajte ovde.

Nešto više o pesmi "I'm Fine", kao i njen prevod pogledajte ovde.

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku