Persona RM kao uvod u novu BTS eru

BTS_Aktuelno

Amblem na jakni  "Pay no attention to the man behind the curtain" tekst je iz "Čarobnjaka iz Oza". Čarobnjak ima dve forme - jedna je iluzija kojom se on predstavlja drugima koji ga vide kao najvećeg i najjačeg, a druga forma predstavlja običnog čoveka koji se figurativno i bukvalno krije iza zavese. Ovu jaknu je u video spotu nosio RM, a sam amblem na najbolji način pokazuje koliko ozbiljno BTS ulazi u svaku priču - gotovo da ne ostavljaju mesta za bilo koju slučajnost.


Persona je, prema Karlu Jungu, deo ličnosti koji prikazujemo drugima (ono kako želimo da nas drugi vide) i kojim zapravo prikrivamo našu pravu prirodu. Na ovaj način BTS su povezali jednog od najvećih mislilaca 20. veka i jednu od najpozantijih dečijih bajki. No, to je samo uvod u brojne asocijacije i reference koje su smeštene u tekst pesme.


Jedino čega nema u pesmi, ali ni u spotu jesu reference ka BTS Univerzumu. Uz to, nije se pojavila ni Namjoon_ova beleška koju su mnogi očekivali. Da li to znači da je BU priča završena (uz knjigu koja je najavljena za početak marta, ali se još uvek nije pojavila) nije nam poznato.


Nešto više o pesmi "Persona" uz prevod teksta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku