Ko kaže da Jimin ne može da napravi problem

BTS_Aktuelno

Tenzije u odnosima Južne Koreje i Japana nedavno su podgrejane, nakon što je sud J. Koreje naložio japanskim firmama (četiri firme) da plate odštetu zbog iskorišćavanja radne snage tokom okupacije (1905 - 1945). Ovo je pokazalo da odnosi dve države još uvek nisu u potpunosti normalizovani kada se govori o tom delu istorije, a sve se nekako poklopilo sa BTS turnejom i albumom pripremljenim za japansko tržište.


Album i koncerti nisu otkazani, ali gostovanje grupe u jednoj od najpopularnijih muzičkih emisija (Music Station) u Japanu jeste. Big Hit se izvinio fanovima, isto je uradila i TV mreža koja stoji iza emisije, a obe kuće se slažu i oko termina postponed. Naime, gostovanje nije otkazano već samo odloženo, a razlog je - verovali ili ne - Jimin!


Problem je majica koju je Jimin  nosio na dan oslobađanja Koreje (15. avgust, nacionalni praznik u obe Koreje), a na kojoj je napisano: "patriotism ourhistory liberation Korea" ("ourhistory" je ime brenda koji je kreirao majicu). Sam natpis i nije neki problem (Korejci tokom ovog praznika nose odeću sa takvim i sličnim natpisima), ali slika nuklerne bombe (SAD su na Japan bacili dve nuklearne bombe i tako okončali Drugi svetski rat) jeste (stradalo je oko 250.000 civila).

Prateći onu "tuđoj se nesreći nikad ne treba radovati" mogli bi da se složimo sa odlukom japanske TV mreže, jer zaista slika jeste neprimerena. Međutim, problem je u tome što je to slika iz 2017. godine (prošlogodišnja proslava Dana oslobođenja) i nikome nije smetala do danas. Očigledno, politika je još jednom uplela prste u industriju zabave... Eto, videli smo i da Chim Chim može da napravi problem!

Podsetimo, nedavno su politički stavovi japanskog producenta uskratili A.R.M.Y za pesmu "Bird" - više o tome.

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku