BTS YouTube dijamnt!

BTS_Aktuelno

Svi koje prate BTS znaju da je njihovo glavno oružje Twitter. Na ovoj platformi su odavno dobili svoj emoji, a broj pratilaca će uskoro preskočiti 16 miliona. Takođe, poznato je i da se BTS ne oslanja previše na Instagram i Facebook. S vremena na vreme, na ovim mrežama možete naići na neke objave, ali one su tu (najčešće) samo kao podrška Twitter_u. Za domaću upotrebu, BTS koristi Kakao - najpopularniju društvenu mrežu u Južnoj Koreji.


YouTube je dugo važio za BTS medijsko oružje broj 2. Međutim, sa porastom popularnosti Big Hit i BTS su shvatili važnost najpopularnijeg video kanala na našoj maloj planeti. Danas, ove dve platforme (Twitter i Youtube) imaju podjednako važnu ulogu u medijskoj promociji, a 10 miliona pratilaca i dijamantsko dugme (Play button) koje je stiglo sa Trube samo potvrđuju veliku popularnost benda.


BTS jeste prvi K-pop bend koji je dobio ovo priznanje, ali nisu jedini. Naime, istog dana kad i Bangtan ovo priznanje je dobila i jedna ženska K-pop grupa. Ne, to nije Twice. Nije ni Red Velvet, već četverac bez kormilara ili jedna od retkih K-pop grupa koja nema vođu - BlackPink (po mnogima, trenutno, najbolji ženski bend). Dakle, koliko god čestitki uputili BTS_u, isto toliko su ih zaslužile i BlackPink. 축하해!


Fanove svih k-pop bendova krasi takmičarski duh i večito traženje dlake u jajetu kod onih drugih. Drugim rečima, sada je aktuelno ko je zaista prvi dobio ovo priznanje. BlackPink dolazi iz veće izdavačke kuće (iz Big Three familije), što je tačno i zato treba reći da su prvi nagradu dobili BTS. Ipak, BlackPink su ženski bend, a činjenica je da je ženskim K-pop bendovima teže da se izbore za mesto pod suncem (takođe, tačno). Znači. nagradu je prvo dobila grupa BlackPink... Istina je da je ovo priznanje prvo dobio K-pop izvođač PSY, da je prvi ženski bend BlackPink, a muški BTS. Konačno, ne zaboravite da su Lisa i Jungkook jedan od "šipova" (rečnik, ako imate problema sa K-pop žargonom) sa najviše pristalica i najmanje "antis_a".

Za kraj, BTS i A.R.M.Y su u Americi dobili još jedno veliko priznanje - Teen Choice Awards. Nagrada koju je BTS dobio je "Best International Artist" (drugu godinu za redom), a A.R.M.Y kao najbolji fandom.

 
Uz BTS, nagrađen je i njihov veliki prijatelj i član benda Got7 - Jackson Wang.


Jackson vešto balansira između obaveza koje ima u bendu i promocije njegovog prvog solo albuma. Nagrada koju je osvojio nosi naziv "Next Big Thing".


Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku