BTS - Uputstvo za upotrebu

BTS_Aktuelno

Ukoliko spadate u one kojima je dosadilo da objašnjavaju ko su, šta su i odakle su BTS - stigao je kratak CBS dokumentarac na koji možete uputiti zainteresovane. Istina, dokumentarac je na engleskom, ima par sitnijih mana, ali je i prvi koji se usudio da spomene odsluženje vojnog roka (u J. Koreji traje dve godine).


Mane.. Prvo, treba reći da su A.R.M.Y članovi koji su odavno prošli tinejdžerski period sve glasniji i sve više skreću pažnju medijima da BTS nisu obična teen-atrakcija. Sve glasnije se traži od novinara da se prvo upoznaju sa radom grupe, sa tekstovima pesama i idejama za koje se bore - to je upravo ono što je privuklo starije. U tom svetlu, nije baš tačna konstatacija da su BTS boy-bend za kojim lude tinejdžerke širom sveta.



Drugo, BTS je spomenut samo kao skraćenica za Beyond The Scene, dok korejsko ime Bangtan Sonyeondan nije pomenuto. Na kraju, možda su mogli da objasne da je A.R.M.Y zapravo skraćenica za Adorable Representative MC for Youth, a ne pretenciozan naziv za fanove. Sve u svemu, CBS je uspeo da u osam minuta smesti sve bitne detalje - čak i nervozu lidera (RM) koji samo što nije pitao članove hoće li najzad naučiti engleski.


A, tabu tema... Vojni rok... Pa, Jin je bio jasan - kad dužnost pozove vi se jednostavno javite kako bi izvršili svoju obavezu. K-A.R.M.Y, kao i gotovo čitava J. Koreja su sa oduševljenjem prihvatili ovaj odgovor, a BTS je još jednom pokazao zašto su ponos svoje zemlje. Ipak, fanovima širom sveta nije baš najjasnije zašto svaki član mora da bude odvojen od scene po dve godine.


Završimo sa onim što su rekli RM i Jungkook - hajde da uživamo u ovom trenutku, u sadašnjosti, hajde da sačekamo da nam se budućnost sama približi. O, da - imali smo prilike i da zavirimo u nov RM studio. Bez brige, figurice su tu!


Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku