Zašto Suga neće rođendanske poklone

BTS_Suga

Poznato je da Suga ne voli mnogo da koristi društvene mreže, zato - kada on radi Live to ne samo da privlači fanove, već i zaposlene u Big Hit_u. Zapravo, za njegov Live zainteresovani su i njegovi saborci iz grupe, ova (sada već možemo reći) rutina nije izostala ni tokom ćaskanja sa Yoongi_jem povodom njegovog rođendana.


Šta nam je Yoongi otkrio? Krenimo od novog BTS albuma "Map Of The Soul: Persona" (12. april). Suga je odbio da bilo šta kaže o ovom izdanju. Ipak, dok je u ćaskanju učestvovao i V, obojica su istakla da su izuzetno zadovoljni materijalom, a kako je BTS Genije pozant kao "picajzla" kad je reč o muzici - pred nama je odličan album.


Yoongi je objasnio i da je ostale članove zamolio da mu ne kupuju pokolone, a da za uzvrat ni on njima neće kupovati ništa kad njihovi rođendani dođu na red. Obrazloženje se svodilo na to da mu treba jako puno vremena kako bi odabrao poklon. Zapravo, priznao je da ima problema i kod naručivanja u restoranu i da je sve mnogo lakše ako mu neko drugi poruči klopu.


V je još jednom bio uključen, pokušao je da dozna šta je to toliko teško u tome da kad vidiš nešto lepo - odmah to i kupiš - a potom uručiš osobi kojoj taj poklon najviše priliči, ali bez uspeha. Očekivano V je ispoštovao želju svog starijeg prijatelja i zato mu je dan pre rođendana poklonio kvalitetno "vajniii" vino, a za dan nakon rođendana ostavio je vinske čaše za koje garantuje da će oduševiti Sugu.


Kad smo već kod Tae Tae_a, sa njim je bila još jedna zanimljiva epizoda. Kad je krenuo da izlazi V je rekao "Volim te", a Sugin odgovor "Hvala" ga nije nimalo zadovoljio. Zato je V odlučio da ostane u prostoriji dokle god mu Suga ne uzvrati istom merom. Pošto je nakon kraćeg opiranja Suga izgovorio "Volim te" V je krenuo da napušta Live uz reči "Nisam te dobro čuo"; ovog puta Suga je bio brz i očas posla ponovio izgoveno.


U trenucima kad je bio sam u svom novom studiju iz kojeg je radio Live, Suga je bio u velikom problemu sa komentarima i  pitanjima koja su stizala od fanova. Prvo, slova su bila mala i svetla. Drugo, komentari su prolazili suviše brzo (što i nije čudno kad se zna da je na početku imao 300.000 pratilaca, a da se na kraju taj broj popeo do 3,6 miliona). Mada je borba između Suge i slova bila konstantna mogli smo da saznamo još po nešto o momku iz Degua.


Yoongi sočiva nosi samo kad mora, nema pojma kako se ona stavljaju i taj posao za njega uvek završava neko drugi (on nema nameru da se u to meša). Dioptrija mu je različita na levom i desnom oku, a kako mu čitanje i sitnih slova ide (mada, malo teže) njegova (plus) dioptrija  najverovatnije nije velika.


Zabrinulo ga je pitanje koje je stizalo od većeg broja fanova, ali i od članova grupe - zašto je toliko ubledeo. Pokušao je to da obrazloži time što sada manje vremena provodi na suncu, ali izgledalo je da ni on baš nije zadovoljan odgovorom.


Osmeh je stigao kad je neko spomenuo rasprodate stadione; dugačke letove je označio kao dosadne (sve se svodi na klopanje, spavanje i gledanje filmova); upoznat je sa Armipedijom i BU stripom (Webtoon) mada mu je čudno to što je on glavni junak; pored košarke voli da gleda i fudbal - posebno Ligu šampiona i Premijer ligu (mada, usled vremenske razlike, prenosi uglavnom služe za uspavljivanje).


Na pitanje kako to izgleda biti superstar, Suga je rekao da je sve manje više isto. Naglasio je da se svakodnevna rutina ostala potuno ista, a za sve članove grupe je rekao da oni nisu tipovi koje  popularnost i slava mogu da promene. Glavna prednost je u tome što sada može odmah da kupi deo opreme ukoliko mu zatreba.


Zahvalio se fanovima na poklonima koje dobija, uz obrazloženje da ih sve ceni i koristi (jakna koju je nosio je poklon, jastuk koji se vidi u ćaskanju je poklon, a u studiju drži i par ćebadi koje je dobio od fanova - poznato je da Suga tu često ume i da prespava). Ovo je samo još jedan dokaz da je BTS zaista zahvalan fanovima na svemu što za njih rade.


Ulaskom J Hope_a (očekivano) Live je živnuo. Počeo je sa "Yo, Suga!", nastavio se dovođenjem u studio Lee Hyun_a koji je u lobiju gledao Sugu, a završio se u J Hope stilu - uzevši jastuk (sa prorezom u sredini) odmah je upitao da li je to podmetač za one koji imaju problema sa hemoroidima!


* Lee Hyun je u Big Hit_u od početka, poznat je kao član dueta Homme (rasformiran 2018. godine), Suga ga je predstavio kao jednog od osnivača Big Hit_a, a nakon samo par minuta postaje vam jasno zašto ga vole sve mlađe kolege.


Članovi BTS_a imaju običaj da na rođendan klepe po jedanput slavljenika, ceremonija je poznata kao "birthday punch". Međutim, ovogodišnja Sugina rođendanska želja bila je da se ovaj ritual preskoči. Želju su mu ispunili svi osim BTS maknea koji je rešio da ne odustane od tradicije (dovoljno je što je uz TXT posta hyung, bilo bi mnogo da mora i b-punch da preskoči).


Suga ima hobi! Ko je očekivao značke, marke, automobile... ne poznaje Yoongi_ja dovoljno. Njegov hobi je skupljanje semplova na internetu (open source). Sve počinje pretragom, zatim odvajanjem interesantnih semplova od onih koji to nisu, i najzad ide sortiranje. Odabrani semplovi čekaju svoj trenutak kada će ih Min PD upotrebiti.


Savet za sve koji tek počinju sa komponovanjem je jednostavan: ne posmatrajte ovaj proces kao učenje ili kao nešto što morate da savladate; umesto toga krenite da radite na pesmi i sve će postati mnogo zabavnije. Ovaj savet je, za kraj, Yoongi podelio svima koji ulaze u svet muzike.


Nagovestio je da će uskoro raditi Live sa Holy, ali i da će vratiti Hwagae Market (live koji su zajedno radili Suga i J Hope).

* Hwagae Market nam zapravo pokazuje koliko BTS i Big Hit vode računa o svemu. Na prvu loptu, Live koji počinje otvaranjem zamišljenih vrata, a završava se njihovim zatvaranjem ne tera vas na razmišljanje zašto su baš izabrali to ime. Ipak, ako ste radoznali otkićete da taj market zaista postoji. Dalje, otkićete da se nalazi na granici dva Južno Korejska regiona. Iz jednog od tih regiona dolazi Suga, iz drugog J Hope. Market je mesto gde se zaboravljaju sve razlike među ljudima koji žive u ovim regionima. Dakle, Live Hwagae Market je smestio u istu prostoriju dva potpuno različita karaktera koja su spremna da zaborave sve razlike.


I. To je to. Klasično ćaskanje sa Sugom je bilo zanimljivo, nismo dobili neke ekstra novosti, ali jesmo potvrdu da su BTS isti kao što su i bili, da ih slava nije promenila, ali i da je Suga definitivno izašao kao pobednik u borbi sa depresijom koja ga je mučila u ne tako davnoj prošlosti.


Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku