Nešto više o TXT mini-albumu

TXT_Aktuelno

Dok "velike bate" vredno rade na novom albumu i lagano se pripremaju za turneju koja obuhvata stadione širom sveta, "male bate" prilično uspešno rade na sopstvenoj promociji. Sobin (vođa), Yeonjun (najstariji; 1999), Beomgyu, Taehyun i Huening Kai (maknae, 2002) čine petorku danas poznatu kao TXT. Debitovali su 4. marta i za sada nisu naišli na negativne kritike. Po mnogima, njihovo glavno oružje za sada jesu scenski nastupi, a činjenica je da svi znaju da pevaju i repuju. Zvuk na debi mini albumu "The Dream Chapter: Star" je u potpunosti u skladu sa njihovim godinama - nema ničeg pretencioznog, ničeg što bi vas nerviralo, a uz to na promocijama se vešto izbegava "Cat & Dog" kako bi se izbeglo bilo kakvo poređenje sa starijim drugarima (BTS).


Album otvara "Blue Orangeade" glavni producent je Slow Rabbit, a na pesmi su radili i: Moonshine producentski dvojac iz Švedske koji (između ostalog) stoji iza hita grupe Red Velvet “Peek-A-Boo”, zatim producentkinje (takođe) iz Švedske Cazzi Opeia i Ellen Berg, a jedan stih u pesmi nam jasno stavlja do znanja da je uz Slow Rabbit_a u kreativnom procesu učestvovao i Supreme Boi. Stih glasi: "Hey You Like 2Pac, I Like Biggie Biggie"


* 2Pac i Biggie (jedan od nadimaka koje je koristio Notorius B.I.G.) važe za ikone Hip Hop kulture,  obojica su ubijena tokom devedetih godina prošlog veka.
** Supreme Boi je bio član prve hip hop Bangtan postave. Mesto trejnija krajem 2011. zamenio je producentskim poslom.

Druga pesma "Crown" je ujedno i glavni singl ovog izdanja, a njen glavni producent je (još jednom) Slow Rabbit. Ono što je posebno obradovalo A.R.M.Y jeste podatak da je na pesmi radila i američka producentkinja Melanie Jay Fontana koja je već sarađivala sa BTS_om kao producent pesme "Euphoria" (LY Answer). Uz njih dvoje u kreativnom procesu učestvovali su i Michel "Lindgren" Schulz nemački producent, Supreme Boi, "hitman"bang i  producentkinja iz Japana Mayu Wakisaka.


* Za one koji ne znaju "hitman"bang je pseudonim koji koristi osnivač Big Hit_a Bang PD (Bang Shi Hyuk) kada se potpisuje kao producent.

Mini album se nastavlja pemom "Our Summer" koju je potpisao američki producentski tandem The Futuristics (Alex Schwartz i Joe Khajadourian). Uz njih, na pesmi je radio još jedan Amerikanac (producent i pevač) Jesse Saint John, zatim jedan Britanac Shae Jacobs (producent i pevač), tu je i prvi ženski producent u Big Hit_u ADORA, a potpisan je  i "hitman"bang.


* Producentski duet The Futuristics je iz godine u godinu sve popularniji u svom poslu, a do sada su radili sa zvezdama kao što su Chris Brown, Flo Rida, Bruno Mars, Halsey...

Prve tri pesme definitivno pripadaju pop žanru, ako tražimo precizniju odrednicu rekli bi synth pop, a četvrta numera je ono što je dobar deo BTS fanova jedva čekao da čuje. "Cat & Dog" žanrovski pripada hip hopu. Glavni posao uradili su Kanađani: glavni producent je JUNE NAWAKII (Daniel Celestin ili Junior Celestin) muzičar i producent, a na pesmi je radio i BEBE DA RICH (Darel Ituta)  producent i reper. Kao dodatni producent potpisan je Supreme Boi.

* Čak ni u ovoj pesmi se kao producent ne pojavljuje Pdogg (glavni BTS producent), a nema nikog ni iz BTS_a - zapravo iz čitavog Big Hit_a potpisan je samo Supreme Boi.

Mini album zatvara balada "Nap Of Star" kao glavni producent potpisan(a) je LEL, a na pesmi su radili i "hitman"bang i Slow Rabbit... Ne možemo da potvrdimo da li je LEL poznata ruska muzičarka i producentkinja Katya Lel ili manje poznat producent iz J Koreje.


Za kraj, možemo reći da mini album "The Dream Chapter: Star" zvuči prijatno i osvežavajuće. U potpunosti je izbegnuto BTS poređenje, čak bi pre mogli da kažemo da zvuk više ide u pravcu grupa kao što su Seventeen i The Boyz, a navođenje svih producenta kroz ovaj tekst nije slučajno - želeli smo da vam pokažemo koliko je zapravo teško sklopiti u kompaktnu celinu pesme i mladost članova grupe, a pritom izbeći poređenje sa Bangtan Sonyeondan zvukom i održati reputaciju koju je Big Hit tokom prethodnih godina izgradio.

Sa uspešnim debijem Jungkook je i definitivno postao hyung!

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku