Jimin Sunbaenim i Jungkook Hyung - i to smo dočekali

Jimin_Jungkook_TXT

Grupa koja je brzinom svetlosti stigla do prvog mesta u trendingu na globalnom nivou, povukla je za sobom na vrh i dva BTS člana. Odnosno, dva heštaga u koja A.R.M.Y još ne može da poveruje da su stvarna. Prvi je Jimin Sunbaenim, a drugi Jungkook Hyung. Mada smo donekle navikli da nove grupe pominju BTS kao uzore (sunbae BTS), izdvojen ChimChim kao sunbaenim traži privikavanje na novonastalu situaciju. Isto važi i za činjenicu da Jungkook više nije Big Hit maknae. Zapravo, Golden Maknae je stariji od svih članova grupe TXT i tako je i zvanično postao hyung (stariji prijatelj).


TXT? Cute koncept, grupa sačinjena od pet visual_a, soft glasovi, synth pop - sve to jasno govori da su tinejdžerke ciljna grupa, a rezultati nakon 24 sata da je TXT pun pogodak. Stigli su na iTune liste u više od 40 zemalja, "Crown" je  po vremenu potrebnom da stigne do milion pregleda treći K-pop video (ispred su samo "Idol" i "Fake Love"), a po broju lajkova za debi MV potisnuli su sa prve pozicije ITZY. Takođe. ovo je prvi K-pop debi album koji je stigao na prvo mesto američke iTune liste.


Album? Nakon prvog slušanja svim BTS fanovima postaje jasno da nešto fali. Taj utisak se stiče nakon slušanja glavnog singla "Crown", ali i nakon preslušavanja albuma. Ubrzo, postaje jasno da je upravo to moguć razlog zbog kojeg TXT nimalo ne podsećaju na BTS. O čemu se radi? Na debi TXT albumu se kao producent ne pojavljuje najbolji Big Hit producent Pdogg - glavni BTS producent i producent sa najvećom zaradom u Južnoj Koreji.


Producent? Slaw Rabbit, to je onaj momak koji je plakao iza bine kada su BTS osvojili prvu glavnu nagradu, je glavni producent ovog izdanja. On je usko povezan sa Bangtan_om, a Bang PD je još jednom pokazao da zna šta radi - dobio je drugačiji zvuk sa producentom koji spada u najvoljenije A.R.M.Y osobe. Uz Slaw Rabbit_a na albumu je radilo još mnogo producenata (od Švedske do Japana), ali je najviše pažnje privukao bivši BTS trejni Supreme Boi (član prve BTS postave koji je grupu napustio krajem 2011. i odlučio da postane Big Hit producent). On je usko povezan sa Pdogg_om i BTS_om i tako je konekcija uspostavljena.

trenuci kad je Slow Rabbit osvoijo A.R.M.Y

Da li je moguće da Big Hit sa "hitman" Bang_om na čelu i producentima kao što su Slow Rabbit i Supreme Boi može da kreira običnu la-la boy grupu? Teško... Kada zagrebete površinu, možete da otkrijete da TXT petorka pored dobrog izgleda zna da peva, da repuje i da igra, a za Big Hit se već govori da je osvojio bingo pošto je pakovanje 3u1 dobio sa svakim članom benda. Uskoro opširnije o albumu.

* Za one koji imaju problema sa K-pop izrazima tu je K-pop rečnik.


Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku