Šta je to ARMYPEDIA

BTS_Aktuelno

Najjednostavnije rečeno, ARMYPEDIA je digitalna arhiva svega vezanog za BTS od debija do trenutka kad je Armipedija krenula sa radom. Fanovi (ARMY) će uređivati ovaj web sajt, ali na malo neobičan način. Krećemo...


Prvo, da bi učestvovali u ovom projektu morate da kreirate nalog na sajtu (link). Dalje, period koji ova baza obuhvata sadrži oko 2080 dana. Za svaki dan postoji unikatni kod (QR code) čijim očitavanjem otključavate određen datum (znači imamo 2080 dana i isto toliko kodova). Kodovi će biti smešteni online i offline. Odnosno, biće ih na internetu (verovatno ste ih već videli na Instagramu i/ili Tviteru) i u sedam gradova širom planete (poznato je da će kodova biti u Njujorku, Seulu, Parizu, Londonu...).


Dobar deo fanova je bio razočaran ovom informacijom jer su svesni da ovih kodova kod njih neće biti. Međutim, to zaista i nije toliko bitno zato što sam kod predstavlja tek početak. Dakle, kada se otključa određen datum svi fanovi mogu da unose beleške (opis) vezane za BTS i taj datum (to može biti npr. datum kada su BTS izdali album ili kada ste vi kupili prvi BTS rekvizit i vaša sećanja vezana za taj događaj). Znači, svaki datum može imati više po nekoliko unosa.


Naredni korak podrazumeva da ostali članovi projekta čitaju ono što ste vi napisali i dodeljuju vam srca (nešto poput like_ova). Beleška sa najviše srca za svaki datum postaće Top Sećanje (Top Memory), a na kraju će najbolji biti nagrađeni. Tu dolazimo i do prve zbunjujuće informacije - naime, koliko je za sada poznato planirano je da se ovaj projekat završi 24. marta. Da li će to biti dovoljno vremena (s obzirom da su većinu pravila prilično zbunila) saznaćemo uskoro.


Iza cele priče definitivno stoji Big Hit, koji je i tražio da se zaštiti logo Armipedije (normalna stvar u poslovnom svetu). Dalje, Big Hit objavljuje i QR kodove, ali nije poznato da li oni stoje i iza sajta i baze podataka ili je tu odgovornost preuzeo A.R.M.Y.

Sve u svemu, ideja jeste dobra i naišla je na odobravanje fanova. Međutim, ukoliko zaista želite pravu digitalnu arhivu, rok za kreiranje ovakve baze podataka mora biti malo duži.




Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku