Da li treba porediti BTS i TXT

BigHit_info

TXT debi je sve bliži (4. mart), najavljen je novi BTS album (najverovatnije sredinom aprila), a Big Hit može konačno da kaže da je ušao među najvažnije izdavačke kuće u Južnoj Koreji. Zapravo, učinili su oni to mnogo ranije, ali nedostajala im je još neka grupa kako bi izbegli nazive tipa "One Group Wonder" ili "Only One Debut Entertiment".


Koliko je poverenje u Big Hit najbolje pokazuje podatak da je debi izdanje grupe TXT prodato u preko 100.000 primeraka. Danas znamo da je reč o mini albumu na kojem će biti pet pesama, da će udarni singl nositi naziv "Crown", a i iz teaser_a možemo da naslutimo kako to zvuči. Sve to nije bilo poznato kada je broj prodatih kopija u pretprodaji prešao pomenutih 100.000.


BTS je prilikom svog debija bio u daleko lošijoj poziciji, zato nema nikakve logike porediti njihov i TXT debi. Isto tako, deluje pomalo čudno informacija koja se mogla pročitati na nekim sajtovima početkom godine, a govori o predvodnicima četvrtog K-pop talasa. Naime, TXT i ITZY su označeni kao najverovatniji predvodnici novog talasa i ako u tom trenutku ni jedni ni drugi nisu debitovali (drugim rečima, niko nije čuo ni jednu njihovu pesmu).


E, sad. ITZY su debitovale i već pokupile nagrade. Mediji ih dužu u visine, mada na zvaničnoj GAON listi njih nema na zvaničnoj listi albuma (čak 4 BTS albuma se i danas nalazi među prvih deset), dok je singl stigao do 5. mesta. Dakle, nema mesta za neku specijalnu euforiju i tu dolazimo do govora koji je osnivač Big Hit_a Bang Shi Hyuk održao diplomcima na Seulskom univerzitetu (Seoul National University).


U svom govoru Bang PD je u nekoliko navrata ponovio da su ga do uspeha doveli bes i ljutnja. Govorio je o favorizovanju u muzičkoj industriji, o iracionalnosti i bezbroju besmislica na koje je naišao. Poenta govora je bila u tome da će i sveži diplomci sigurno nailaziti na slične situacije, a da tu ljutnju i bes moraju nekako da pretvore u motiv kako bi uspeli.


Za A.R.M.Y ovaj govor čoveka koji je stvorio BTS bio je potvrda da se Bang PD nije promenio, da  uspeh nije uticao na njega, kao i to da neće koristiti poziciju kako bi favorizovao TXT - ne u odnosu na BTS, što je praktično i nemoguće, već u odnosu na druge grupe koje dolaze iz manjih kompanija (baš kao što je 2013. debitovao Bangtan Sonyeondan).


Što se predvodnika novog K-pop talasa tiče, za sada se pre svih ističu Stray Kids, polako im se približavaju The Boyz, a sjajnim debijem priključili su im se i Ateez (to su boy grupe).  (G)I-dle i IZ*ONE prednjače kada govorimo o grupama koje čine devojke (girl group). ITZY i TXT će morati još malo da sačekaju kako bi se priključili pomenutim grupama iako su ih neki mediji već nazvali predvodnicima.

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku