BTS & GRAMMY 2019!

BTS_Aktuelno

Završena je 61. dodela Grammy nagrada na kojoj su prisustvovali i članovi grupe BTS kao prezenteri, odnosno - oni su bili zaduženi za dodelu nagrada u kategoriji "Best R&B Album" koju je osvojila H.E.R. (pevačica sa kojom bi V voleo da sarađuje).  Na ovaj način ispunjeno je predviđanje ili najava BTS Genija (Suga) kada je reč o sledećem velikom koraku za grupu.


Podsetimo, Yoongi je kao cilj postavio Grammy, ne nagradu na ovoj ceremoniji, već više prepoznavanje (samim tim i priznanje) BTS_a od strane muzičke industije SAD koja dodeljuje Grammy nagrade. BTS su u ovom uspeli još u septembru prošle godine gostovanjem u Grammy muzeju, a pozivom na samu ceremoniju to je samo dodatno potvrđeno.


Kada je reč o nagradi koju BTS nisu osvojili, a bili su nominovani, treba malo pojasniti stvari. Tehnički, BTS nisu ni bili nominovani i to je jedna od glavnih kritika koja je upućena ljudima koji stoje iza Grammy nominacija. Mnogi kažu i da je Grammy kao neko kompromisno rešenje pronašao kategoriju "Best Recording Package" u kojoj su BTS indirektno nominovani uz HuskyFox kompaniju (stacioniranu u Seulu) koja je dizajnirala album "Love Yourself: Tear".


Ova nagrada je, mada su mnogi već videli BTS kao pobednike, otišla albumu "Masseduction" koji je izdala grupa St. Vincent. Konačno, sve ovo je vratilo priču o tome kako Grammy nije naklonjen izvođačima iz Azije, kao ni boy-bendovima,  kao i dobronamerne savete koje su BTS_u davali stariji muzičari govoreći im da moraju da imaju što više kolaboracija sa Američkim izvođačima ukoliko žele ovu nagradu.


RM je uz zahvalnicu poručio da će se BTS vratiti na Grammy pozornicu. A.R.M.Y  je dao bezuslovnu podršku grupi, a viralan je ovog puta postao V (na Billboard ceremoniji to je bio Jin nakon čega je postao poznat kao Worldwide Handsome i Third From The Left). Tae Tae_ovo viralno ime je The Guy With The Green Hair.


Vizuelno, BTS su još jednom oduševili sve, a pohvale su postale još izraženije kada se saznalo da su se BTS opredelili za južnokorejske dizajnere. Kada je reč o novom albumu nismo dobili nikakve detalje, ali jesmo informaciju da će se pojaviti vrlo brzo!!!


* Grammy award se stilizovano zapisuje kao GRAMMY, a originalan naziv ceremonije je Gamophone award. Prvi put ceremonija je održana 4. maj 1958. godine.

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku