Stigla prva Grammy nominacija za BTS!

BTS_Aktuelno

Ne tako davno, na konferenciji za novinare u Južnoj Koreji, stiglo je pitanje vezano za planove i očekivanja. Odgovorili su RM i Suga. Lider je bio skroman i rekao - ulazak u top 10 na Billboard Hot 100 listi singlova i prvo mesto na Billboard Hot 200 listi albuma. Kako je konferencija održana u vreme izlaska albuma "LY: Tear", ovi ciljevi su brzo ispunjeni. Međutim, BTS Genije je imao nešto više ciljeve, obrazloživši da samo tako može da se izvuče maksimum. Jedan od zadataka koji je stavio pred BTS bila je Grammy nagrada.


Konferencija je održana u maju 2018. godine, a nekoliko meseci kasnije (septembar) BTS su pozvani da gostuju u Grammy muzeju (ova gostovanja su rezervisana za one koji su nagradu osvojili i one čiji je uticaj toliki tako da, jednostavno, morate da ih pozovete). Kada je Suga prvi put pomenuo Grammy ostali članovi su se nasmejali, ali nakon par meseci (tekući mesec, decembar) stigla je i prva Grammy nominacija za BTS u kategoriji Best Recording Package za album "LY: Tear). Dodela Grammy 2019. nagrada održaće se u februaru naredne godine.


Da podsetimo, Yoongi je pored ovog, pred grupu postavio još nekoliko zadataka. Stadionska turneja - dobrim delom urađeno, ali je ostao prostor da naredna turneja uključi samo koncerte po stadionima širom sveta. Prvo mesto na Billboard Hot 100 listi - što će bendu predstavljati verovatno najveći izazov. Konačno, Suga je rekao da želi da BTS uđe u krug bendova sa najvećim uticajem u svetu i da je to možda i najvažniji zadatak. Ovo poslednje su BTS uradili ekspresno - "LY: Her" je to najavio, "LY: Tear" je potvrdio da su na pravom putu, a "LY: Answer" je dao odgovor na Yoongi_jev zadatak.


BTS su na prvom mestu "Person Of The Year Reader Poll 2018." liste magazina "Time". Uz Taylor Swift, jedini su iz sveta muzike stigli na Bloomberg 50 listu najuticajnijih u 2018. godini (pun naziv liste je “The People Who Defined Global Business in 2018.”; BTS su jedini umetnici iz J. Koreje koji su ikad stigli na ovu listu). Kada tome dodate govor u Ujedninjenim nacijama, saradnju sa UNICEF_om, brojne humanitarne akcije, poruke koje šalju kroz muziku, nagrade koje su osvojili širom sveta i (najvažnije) najvernije fanove na svetu (A.R.M.Y) postaje jasno zašto spadaju u najuticajnije ličnosti na svetu. Najzad, postaje jasno i zašto su britanski novinari (poznati po svojoj obazrivosti) baš za BTS rekli da je to grupa koja postavlja nove, više standarde.       

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku