Prva godina bez Jonghyun-a

Kpop_Shinee

18. decembra 2017. godine nakon duge borbe sa depresijom član grupe Shinee Jonghyun oduzeo je sebi život. Ova vest je brzo obišla planetu i još jednom skrenula pažnju na bolest koja je prvi uzročnik smrti kod mladih u Južnoj Koreji.


Prošla je godina od kad nas je Jonghyun napustio, a njegovi prijatelji su putem društvenih mreža apelovali na sve da se bar jednom godišnje sete Jonghyun_a i da to bude datum kada nas je Jonghyun napustio. Pored članova grupe Shinee, ovom apelu su se pridružili Leeteuk (Super Junior), Taeyeon (Girls Generation), Yoo Ara (ex Hello Venus), Nine9 (Dear Cloud; njoj je Jonghyun ostavio oproštajno pismo), Yeri (Red Velvet) i mnogi drugi.


Kim Jong Hyun (Jonghyun) rođen je 8. aprila 1990. u Seulu. SM trejni postao je 2005. godine, a 2008. je debitovao kao glavni vokal petočlane grupe Shinee. Pored odličnog glasa, Jonghyun je svirao klavir, gitaru i bas gitaru. Napisao je veliki broj pesama kako za grupu čiji je član bio, tako i za druge izvođače. Napisao je knjigu, izdao solo album, vodio popularan noćni program na radiju i bio jedan od najzgodnijih idola. Međutim, sve to nije bilo dovoljno da se pobedi depresija. Policija ga je pronašla 18. decembra 2017. bez svesti u stanu, reanimacija nije uspela, a kao uzročnik smrti zapisano je gušenje ugljen-monoksidom.


Grupa Shinee je odlučila da nastavi sa radom kao četvorka, odluka nije bila laka, a koliko im Jonghyun nedostaje moglo se primetiti na gotovo svakom nastupu. Naravno, u proteklih godinu dana najteže je bilo njegovoj porodici, a njegova majka je nedavno odlučila da pokrene neprofitnu organizaciju za pomoć mladima Shiny Foundation koja je pokrenula umetnički festival kao sećanje na Jonghyun_a koji je odmah naišao na podršku njegovih prijatelja, fanova i izdavačke kuće (SM Town).


Mnoge od ovih informacija nisu dostupne fanovima širom sveta, ali su društvene mreže danas i bez njih bile zatrpane porukama koje se mogu svesti u jednu "Zauvek u našim srcima, počivaj u miru Bling Bling."

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku