BTS Jin Rođendan!

BTS_Jin

Najstariji član grupe BTS rođen je 4. decembra 1992. godine. Danas je poznat po nadimcima "Third from the left" i "World Wide Handsome", svira gitaru, nakon RM_a najbolje "stoji" sa engleskim, on je lice grupe, voli da priprema hranu, a omiljena boja mu je roze. Danas po korejskom računanju godina (plus jedan) puni 27, a u ostatku sveta 26 godina (po zimskom računanju vremena kod nas 17h je vreme kada u Koreju stiže ponoć). 생일 축하!


Pošto kad se govori o Jin_u hejteri najviše za prozivke koriste informaciju da mu je roze omiljena boja, iskoristićemo rođendan za malo edukacije. Roze je 'ženska' boja postala tek 1957. godine (inauguracija američkog predsednika Dvajta Ajzenhauera, kada se njegova žena pojavila u roze kompletu). Pre toga, roze je bila boja koja se nalazila i na uniformama (npr. uniforma engleskih vojnika bila je crvena, a mlađi su nosili roze uniforme). Takođe, roze se oblačilo malim dečacima (kako bi se izbeglo čuveno pitanje: 'a jel dečak il' devojčica'). Naravno, roze nije bila isključivo muška boja, nosile su je kroz istoriju i žene (npr. roze je bila jedna od omiljenih boja čuvene Madam de Pompadur). Ipak, sredinom prethodnog veka, uz pojavu zabavnih magazina i televizije (pre svega u SAD), tekstilna industrija je uspela da malo izmeni pravila tako da su nam danas normalne: plava kao boja za dečake i roze kao boja za devojčice.


Ukoliko baš tražite nešto čudno, skoncentrišite se na njegov omiljen broj (koji se u većini azijskih zemalja, uključujući Koreju, smatra baksuznim) ili na činjenicu da voli jagode (ali ne i hranu sa ukusom jagode), a da ne voli čokoladu (ali voli hranu sa ukusom čokolade). Ne zaboravite on je Dad Jokes King! Više o Kim Seokjin_u (Jin) pročitajte ovde.



Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku