BTS u Evropi

BTS_Aktuelno

Bend je svoje krstarenje po Americi završio na maestralan način - još jednom nagradom! Ovog puta BTS su priznanje dobili u okviru ceremonije na kojoj se dodeljuju AMAs nagrade (American Music Award). Jedini problem je bio u tome što je bend napustio Ameriku i krenuo put Evrope.


BTS su 2017. nastupali na ovoj ceremoniji, ove godine su osvojili nagradu ali su se fanovima zahvalili putem video poruke.


London. BTS su se u Americi odomaćili, dok je popularnost benda već neko vreme dobro poznata u Aziji, Južnoj Americi i Australiji. 2018. je rezervisana za Evropu. Prvi stepenik bio je London i O2 arena. Koncerti su održani, a reakcije više nego dobre.


BTS se u medijima sve češće opisuje kao najpopularniji boy bend na svetu, ponekad kao K-pop mega grupa, ali britanski novinari su otišli korak dalje. Sve oko benda i sam BTS ukazuju na to da se radi o klasičnom boy bendu koji ima neverovatnu podršku fanova, ali novinari koji su posetili koncert imaju malo drugačiji utisak. BTS i A.R.M.Y predstavljaju nešto sasvim novo na sceni, nešto što se do sad nije dogodilo, nešto što dolazi uz novu generaciju.


Moramo primetiti i da su britanski novinari, po običaju, prilično dobro informisani. Kod njih BTS ne predstavljaju nikakav fenomen, već grupu koja je uspeh postigla vrednim radom u proteklih pet godina. Izuzetno se ceni i to što se nisu odrekli svog jezika zarad uspeha na globalnom nivou.

NME je najavio intervju sa BTS_om

Koncerte je zasenila povreda pete Jungkook_a, usled koje je morao da presedi nastup. Pominju se njegove suze, neverovatna podrška koju je dobio kako od fanova tako i od ostalih članova benda, ali i činjenica da je on vokalno izneo ceo koncert bez greške - kao da povrede nema.


Da, BTS se pominju kao nova vrsta šoumena koja postavlja standarde za sve buduće bendove, dok se snaga koju proizvode BTS i A.R.M.Y za sada opisuje kao nešto neverovatno što trenutno nije moguće definisati.


Sa ostrva, BTS stižu u Amsterdam (13. oktobar), zatim Berlin (16. i 17. oktobar) i Pariz (19. i 20. oktobar). Nakon ovoga bend odlazi u Japan ili, drugim rečima, srednja i istočna Evropa će morati još malo da sačekaju (samo do naredne turneje, valjda).

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku