BTS Suga - pidžama žurka!

BTS_Aktuelno

BTS su na turneji po Americi, četiri izuzetno uspešna koncerta u LA su iza njih, nastup u AGT (America Got Talent) - takođe, a uskoro ih očekuje i gostovanje u emisiji koja nosi naziv Grammy museum. Članovi benda su prilično aktivni na društvenim mrežama kako bi ostali u kontaktu sa fanovima širom sveta. Očekivano, najaktivniji su Jimin, J Hope i Jin. Na to smo navikli, ali kad glavni swagger benda odluči da sa fanovima podeli četrdesetak minuta  - to ne sme da se propusti...


Suga se fanovima obratio preko V Live društvene mreže. Dobro se oseća, zdrav je, a nakon kraće borbe sa tehnologijom - koliko aplikaciji treba vremena da pošalje notifikaciju 10 miliona puta - najpre ga je mučilo što ima samo 100 pratilaca, pa 1000, pa 20000, pa 40000, kad je prešlo 100000 MinPD više nije obraćao pažnju na broj - Yoongi je podelio još neke zanimljive detalje...

* Fanovima je odmah objasnio da je u pidžami, a ne monaškoj odori!

* Na turneju je poneo i podmetač za jogu, ali ga nikad nije koristio (niti je upražnjavao jogu).

* Poneo je i tegove, ali je više entuzijazma imao tokom prethodne turneje - rešio sam da vežbam, da se malo ugojim i da nabacim masu, ali mi je naš stilitsta to odmah zabranio - sva odela spremljena za turneju će mi biti mala ili tesna tako da sam odustao. Ipak, tegovi su tu.



Seesaw - Yoongi je muziku napisao za vreme "Fake Love" ere (LY: Tear) i planirao je da je izvedu timski (čitav bend). Međutim, kad su krenuli planovi za "LY: Answer" neko mu je predložio da to bude njegov solo. Prihvatio je, promenio aranžman, napisao tekst, otišao u studio i snimio. To što je A.R.M.Y ostao bez teksta čuvši da Yoongi može i da peva (i to veoma dobro) - nije komentarisao (kao da je main ili bar lead vocal u bendu).

Koreografija za Seesaw - Taman kad su se fanovi navikli na to da Yoongi može i da peva, usledili su koncertni nastupi - a sa njima i novi šok Yoongi za "Seesaw" ima i koreografiju. Objašnjenje je, kad Yoongi to obrazloži, logično. Suga će po korejskom računanju uskoro 27 godina, a u ostatku sveta 26, već dugo je idol - pa je odlučio da i on jednom uradi ono što drugi idoli rade stalno. Odnosno, da uradi kompletan nastup - repovanje, pevanje, koreografija. Suga je dodatno obrazložio da je imao samo jedan zahtev - da koreografija bude jednostavna!

* U avionu Yoongi obično spava, ponekad pogleda neki film. Preporuka - mada ne gleda mnogo filmova, najinteresantniji noviji naslov: "Avangers".

Oprema - Poznato je da Suga na turnejama komponuje, pa je fanove zanimalo koju opremu koristi (ovo može da vam koristi ukoliko se bavite muzikom)... Laptop; Eyeball mikrofon (u hotelima su često visoki plafoni, pa je ovaj mikrofon odličan zato što smanjuje eho); iLoud zvučnici (praktični su - mali, a prilično jaki; Yoongi se pohvalio da ih je on prvi doneo u J. Koreju); Babyface pro zvučna karta (najbolje rešenje za pokretnu opremu, bolje od Apollo kartica - nakon toliko godina, nema potrebe da razmišljate da li je u pravu ili ne); slušalice Ultrasone 507 (mada je priznao da su bolje da slušanje nego za kreiranje muzike); tu su još tastatura, miš i programi (posebno ga izluđuju oni koji traže verifikaciju uz USB - gubljenje vremena).

* U LA vreme je provodio najvećim delom u hotelskoj sobi gde radi ili spava.

* Svima koji se nađu u Seulu preporučio je BTS izložbu.


* Priznao je da je A.R.M.Y sjajan, ali da su fanovi iz Brazila i Čilea ipak stepenik iznad ostalih - oni su najluđi (pozitivno), sve su nekako podigli na viši nivo.

Hejteri - Suga je priznao da retko koristi internet, a da komentare nikad ne čita. Hejtrima je poručio da slobodno pišu šta god hoće - on to i onako neće pročitati, ali da nije siguran da li će Big Hit reagovati i podneti tužbe (Big Hit je rešio da zaštiti članove benda i njihove službe redovno prate sve komentare. Sve to je počelo pošto je Jimin dobio drugu pretnju iz S.A.D_a. Danas, Big Hit sarađuje sa svim državnim službama, a odlučeno je da tolerancije nema).

Ono što je zaista bilo primetno tokom ovog dela jeste Sugina rekcija na hejtere koja kao da je bila nacrtana - ama, baš me briga za vas, tu sam da razgovaram sa normalnim ljudima, a kako vi smatrate da spadate u njih niti znam, niti me zanima.


* Jedna od njegovih želja je da poseti sve zemlje u kojima nije bio, voleo bi da to učini sa bendom - ali još uvek ne zna koliko su gde popularni, a oni i ne odlučuju o "stanicama" na turneji.

Engleski - Neko je primetio da je Sugin izgovor engleskog prilično dobar. Suga se zahvalio i dodao da mu je žao što nema vremena da bolje savlada jezik, ali da je sve ružne/nepristojne reči savladao odavno i da ih sve razume - i tako je još jednom poklopio hejtere, koji su mislili da su zabavni.

* Niko iz BTS_a ne ide u kozmetičke salone, već ih angažuju po potrebi. Yoongi nema nikakva standardna pravila za negu kože, nema određene kreme koje koristi, a nema pojma ni koje njegov dermatolog.

I'm Fine - Neko je primetio da Suga podiže Tetea (V) u koreografiji za numeru "I'm Fine" što je bilo malo čudno (očekivalo se da to rade Jin ili Jungkook). Yoongi je odmah razrešio misteriju: to je bio zadatak za Jin_a, ali on je ponekad pravi Crybaby - stalno se žalio da ga bole ramena, pa sam ja rekao da ću ja to da preuzmem.


* Za sve ljubitelje životinja, Holi (Sugin pas) je odlično i trenutno je u fazi gde mu je izuzetno bitno da uvek bude u centru pažnje.

College isn't everything - Nakon što je poželeo sreću fanu koji pokušava da upiše koledž Yoongi je odmah dodao - koledž (fakultet) nije sve u životu i nije ništa strašno ukoliko ne uspeš. On je dodao i da niko iz BTS_a nije ni pokušao da upiše koledž (tek kasnije su on i Jin upisali neke online koledže), kao i da to nije merilo uspeha u životu.

* Na rečenicu pripadnice lepšeg pola: "Oženi me." Yoongi je odgovorio u svom stilu: "Ponesi dokumenta."





Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku