RM spada u najbolje K-pop lidere

BTS_Info

Opšte je poznato da RM može da polomi ili pokvari sve što mu se nađe u videokrugu za samo nekoliko sekundi. Otud mu i nadimak GOD OF DESTRUCTION, srećom za njim je u bend stigao Suga koji je odmah zadužen za popravljanje svega što lider stigne da onesposobi za dalju upotrebu, a toga je bilo i biće. Često se dešava da RM povredi sebe i to najčešće u bezazlenim situacijama, ali to je samo jedan pogled na BTS vođu. Onaj drugi je mnogo važniji, onaj koji kaže (prema mnogim istraživanjima) da Kim Nam-Joon spada u najbolje K-pop lidere.


Čitava ideja oko formiranja Bangtan benda zasnivala se na dvojici repera - Iron i Rep Monster. Vremenom, Iron je izašao iz benda (pre debija, za detalje klikni ovde) dok je Rep Monster postao centralna figura. Uz njega su ostali izuzetno talentovani mladi kompozitor, producent i reper Suga i dance mašina J-Hope koji će uz ovu dvojicu veoma brzo savladati osnove repovanja. Nešto kasnije grupi se pridružila i vokalna linija.


BTS od svog nastanka ide uzlaznom putanjom, tako da RM nije imao puno posla vezanih za podizanje morala i slične stvari koje se događaju kad bendu ne ide. Takođe, hemija u grupi je odlična. Svi se odlično slažu, a kad nastane problem (što se retko dešava) rešavaju ga svi zajedno i sve se vraća u normalu u roku od nekoliko sati. Dakle, zašto ondak RM spada u najbolje K-pop lidere?


Odgovor je jednostavan, a vezan je za RM_ovo obrazovanje i seriju "Friends". Naime, RM je bio jedan od najboljih učenika svoje generacije u Južnoj Koreji koji je obožavao da gleda pomenutu seriju. Zahvaljujući njoj savladao je engleski jezik, a zahvaljujući znanju i stavovima koji su iz njega proistekli lako je sticao naklonost medija na zapadu. Da, svi se slažu da je RM ključ za međunarodni uspeh benda.


Međutim, nije samo uloga PR za zapadno tržište dovela Bangtan lidera u društvo najboljih. Tu je i njegova uloga u produkciji i pisanju tekstova (većinu tekstova na zadnjem albumu napisao je upravo RM), kao i pomaganje ostalim članovima u njihovoj "teškoj borbi" sa engleskim jezikom.

Na ovoj listi se uz RM_a nalaze i:

G Dragon (Big Bang)
K-pop kralj, čovek koji je producirao  (ko-producirao) sve pesme BigBang_a. Najzaslužniji je za uspeh benda, trenutno se nalazi na odsluženju vojnog roka.

Eric Moon (SHINHWA)
Grupu SHINHWA čini šest momaka, koji su po isticanju ugovora od izdavačke kuće dobili ponudu za produžetak saradnje. Međutim, ponudu su dobili njih petorica dok je jedan član (prema planu izdavačke kuće) bio otpisan (Kim Dong Wan). Niko iz benda se sa tim nije složio. Eric Moon je iskoristio svoj novac i krenuo na sud kako bi zadržao pravo na korišćenje imena SHINHWA. Proces je bio dug, ali su uspeli. Zadržali su ime, a postoje i danas kao šestočlani bend.

Yoon Doojoon (Highlight, ex-Beast)
Bilo ih je šetoro, jedan je odlučio da napusti bend  (Hyunseung) kako bi započeo solo karijeru. Petorka nije bila zadovoljna uslovima u izdavačkoj kući. Napustili su je, promenili ime (iz Beast u Highlight) i osnovali svoju izdavačku kuću. Danas su svi uspešni (kao bend, ali i kao glumci i solo izvođači). Većina se slaže da najveće zasluge pripadaju  lideru benda Yoon Doojoon_u.

Park Jihyo (Twice)
Provela je 10 godina kao trejni (trainee), u šou programu "Sixteen" (iz kojeg je nastala grupa Twice) svrstana je u slabiju grupu - postojale su dve grupe, MAJOR (oni sa velikim izgledima da se nađu u bendu) i MINOR (oni sa malim šansama). Mada je bila očajna, izdržala je takmičenje, a publika je znala da je nagradi. Najpre je, nakon glasanja, prebačena u jaču grupu, a na samom kraju publika je upravo nju izabrala za lidera benda što se pokazalo kao odličan izbor.

Na ovoj liste se nalaze i Irene (Red Velvet), Onew ( Lee Jin-Ki, SHINee), Jung Yunho (TVXQ!), Suho (Kim Junmyeon, EXO) i Sunye (Min Sun-Ye, Wonder Girls, JYP je 2017. zvanično raspustio ovaj bend; Sunye je bend napustila još 2015. kako bi se posvetila porodici; član ovog benda bila je i Hyuna).

Trenutno, najtežu ulogu ima Onew_o lider benda SHINee koji je uspeo da održi grupu nakon velike tragedije koja je pogodila čitav K-pop svet. Naime, 18. decembra 2017. godine Kim Jong Hyun (Jonghyu) je izgubio borbu sa depresijom i oduzeo sebi život. Sudbina benda nije bila poznata. Ipak, oni su odlučili da nastave kao četverac i nedavno su imali više nego uspešan comeback.

 Onew (SHINee)

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku