BTS na konferenciji za novinare

BTS_Aktuelno

BTS su nakon dodele BBMAS nagrada dali brojne intervjue. Najpre u Americi, a zatim u Južnoj Koreji. Svakako, najviše pažnje treba posvetiti konferenciji za novinare koja je održana u Seulu. BTS su pričali o aktuelnom albumu, planovima i o tome kako su postali globalni fenomen. Slede najvažniji/najzanimljiviji delovi..


Ostatku sveta je možda promaklo, ali korejski novinari su primetili da su BTS na Billboard dodeli nagrada od strane Kelly Clarkson najavljeni  kao trenutno najbolji i najpoznatiji boy-bend u svetu, dok se K-pop nije ni spomenuo. Jin i RM su se složili da su za globalni uspeh i popularnost najzaslužniji fanovi (A.R.M.Y). Iskreno, put od perspektivne K-pop grupe do "best boy-band in the world" nije bio kratak, a čini se da se dogodio zahvaljujući sjajnoj ineterakciji benda i fanova, kao i pesmama koje nikad nisu bile ispod očekivanja.


O ciljevima prvi je govorio lider RM koji je rekao da su 1. mesto na Billboard 200 listi albuma i ulazak u top 10 na Billboard Hot 100 listi singlova očekivanja koje treba ispuniti. Suga je bio iskreniji, a simpatije prisutnih je dobio rekavši da ciljevi moraju biti visoki i da samo tako možete da radite više i bolje, a po Sugi ciljevi su jasni: 1. mesto na Bilboard 200 i Hot 100 listama, Grammy nagrada, turneja koja će se odigravati po stadionima širom sveta i, možda najvažniji i najteži zadatak, da BTS uđe u uzak krug bendova sa najvećim uticajem u svetu. Naravno, ovo nisu ciljevi vezani za aktuelan album, već ono čemu BTS mora da teži u budućnosti.


Jimin je poručio fanovima da se ne brinu povodom poslednjih pretnji koje je dobio, jer ima veliko poverenje u Big Hit i tim koji vodi računa o njima. Dodatno, pojasnio je da zabrinuto lice koje su novinari primetili po dolasku u Ameriku nije rezultat brige, već umora tj. posledica nespavanja.


Jungkook je bio veoma zadovoljan zato što je pokazivanje trbušnjaka tokom nastupa u Las Vegasu uvršteno od strane Billboard_a u najbolje momente ceremonije. On je potvrdio i da će njegov mixtape biti sledeći, ali da ne zna kada će izaći. Sve ovo rezultat je razgovora Bang PD_ija (prvog čoveka Big Hit_a) i Jungkook_a, a BTS maknae je potvrdio da je ideju za mixtape dao upravu Bang PD.


J Hope je otkrio da je za pesmu "Airplane pt. 2" bila angažovana Ali Temposi koja je napisala globalni hit "Havana" (Camila Cabello), ali i Jaycen Joshua koji je miksovao pesmu koja je obeležila 2017. godinu "Despecito".


Druga stvar koju je otkrio J Hope vezana je za spot pesme "Fake Love", tačnije za koreografiju. Naime, tokom refrena članovi benda zatvaraju sebi usta, oči i uši aludirajući na Tri mudra majmuna (kod nas poznati kao: što vidiš i čuješ nikom ne govori). Ovom simbolikom dočarava se mladost koja se u ljubavi često izgubi i ne zna šta da radi. Očigledno, spot možete odgledati sto puta, a da vam to promakne, zar ne?


V predstavlja centar ovog albuma, ali se na konferenciji nije mnogo čuo. Priznao je da mu nije bilo lako da odgovori svim zahtevima koje je pred njega postavio "Love Yourself: Tear". Ostali članovi se slažu da je V radio izuzetno naporno, ali i da američki način života najviše odgovara upravo njemu. Činjenica je da je njegov engleski najviše napredovao u odnosu na prošlu godinu.


Na konferenciji su najviše pričali RM i Suga i tu zapravo možemo videti koliko nedostaje Sugin engleski tokom intervjua koje bend daje na zapadu, a koliko je Sugi zbog toga neprijatno možemo samo da nagađamo. Dovoljno je videti njegovo lice koje fanovi često dovode u vezu sa depresijom, ali biće da je to odraz neprijatnosti, što je Suga donekle i potvrdio rekavši da ako bi išta promenio sa početka karijere, to je učenje engleskog.


Sve veći broj fanova se slaže da je najbolji intervju sa BTS_om nakon dodele BBMAS uradila TV kuća MBC.




Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku