BTS album "Love Yourself: Tear" detaljnije

BTS_Aktuelno

"Fire", "Spring day" i "No today" bili su uvertira u globalnu popularnost benda. Usledila je Billboard nagrada, a sa njom i pitanje da li BTS može bolje. Kao odgovor dobili smo mini album "Love Yourself: Her" i mega hit "DNA". Ipak, BTS nisu tu stali već su nam priredili "Mic Drop" remiks. Tu negde postaje jasno da BTS polako, ali sigurno prelazi sa K-pop na svetsku mainstream scenu. Puma, Coca Cola i Lotte su svetski poznati brendovi koji su BTS izabrali za promotere, uz to stigao je poziv sa nastup na ovogodišnjoj dodeli Billboard nagrada. Poslovni jezik govorio nam je da se u Bangtan kuhinji sprema nešto zaista kvalitetno, nešto što će nositi naziv "Love Yourself: Tear" i nešto što će bend uzdići još koji stepenik više. Da li se to i dogodilo? Da.


Nakon prvog slušanja, album vas ostavlja bez teksta. Zbrku u glavi prave različiti muzički pravci kojima je album protkan. R&B, jazz, hip hop, latino, EDM, pop. Da li je moguće sve to spakovati u manje od 45 minuta, a da to zvuči kao celina. Da li je ,uz sve to, moguće dodati Auto-Tune a da album bude kvalitetan, ozbiljan i nekako mračan. Sve vam govori da to nije moguće, ali ono što ste upravo čuli je potpuno suprotno od onoga što vam razum govori. Kako? Jedinoo rešenje je da album preslušate još jednom.


Već naviknuti na sjajan R&B "Singularity" strpljivo čekate naslovni singl "Fake Love". Prelaz sa keca na dvojku prolazi neprimeto zahvaljujući V_ju  koji dokazuje da je potpuno sazreo kao vokal. Slede BTS i Steve Aoki. Aoki je svetski poznat kompozitor i producent, a poznato je da njegov DJ nastup ne može da omane. Dakle, očekujete da "A sincere heart" (The Truth Untold) razvali ritmom i pomalo se pribojavate da li će ličiti na "Mic Drop", a dobijate pop baladu. "Za nekog ko ne voli balade, posebno pop balade - ovo zvuči P E R F E K T N O!", reče neko ko prilično dugo prati muziku - dalji komentar nije potreban.


Naslov četvrte numere  "134340"  nas je odmah, ko zna zašto, asocirao na Sugu. Ispostavilo se da je on napisao tekst, naslov je zapravo službeni naziv planete Pluton. Pluton je nekad bio planeta, pa zatim nije, pa opet jeste, pa opet nije.. Kakogod, Suga je potvrdio da numera govori o tome kako izgleda kad ste deo nečega, a zatim više niste (A.R.M.Y je već razvio teoriju da je ovo BTS priča koji su nekad bili deo K-pop scene, a da su je sad nekako prerasli i ostali usamljeni - činjenica jeste da BTS promociju novog albuma prvo rade u Americi). Sve to i prisećanje na "Whalen 42" su nekako skrenule misli sa pesme prilikom prvog slušnja, ali odli;an džez zvuk nije promako na drugo slušanje.


"Paradise" je kombinacija R&B i pop zvuka u kojoj ipak dominiraju rep deonice hip hop trija. Ovaj ritam se nastavlja i kroz  "Love Maze" i "Magic Shop", koje su posvećene odnosu BTS i A.R.M.Y (fanova). Ne znamo da li zbog interesantnih naslova, ali ovde smo možda očekivali malo više. Oseća se tu prisustvo MNEC_a i DJ Swivel_a, ritam je odličan, a da li bi duže rep deonice i manje ponavljanja pevanih delova pomoglo (kao i izbegavanje Auto-Tune_a) jeste individualna stvar, tako su i naša mišljenja podeljena.


"Airplane pt. 2"! Latino trend koji je "Despacito" nametnuo muzičkoj industriji BTS su ispratili na najbolji način. Ovo je klasićan letnji hit i samo možemo da se nadamo da će BTS i Big Hit odabrati ovu numeru za naredni spot kao uvod u leto. "Anpanman" (ime poznatog dečjeg superheroja u Japanu) je najrazigranija pesma na albumu. V, J Hope i Suga vas sjajno uvode u pesmu, ostali se sjajno nadovezuju, a sve nekako odiše pozitivnom atmosferom.


"So What" je klasična EDM (elctro dance music) numera koja se odlično nadovezuje na Anpanman_a. Album zatvara hip hop balada "Outro: Tear" sa trojkom (RM; Suga, J Hope) oko koje se zavrtela BTS priča, sa ovom numerom konačno dobijamo dozu hip hop zvuka koja nam je nedostajala na albumu


Konačno, utisci su odlični. Kada bi morali da izdvojimo neke numere to su "Singularity", "134340" i "A sincere heart". Za leto pred nama "Airplane pt. 2", dok "Fake Love" pozicijama na top listama širom sveta govori sama za sebe. Dakle, sedite - opustite se i uživajte!

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku