Muzika 2.0

BTS_Info


U današnje vreme nije lako skrenuti pažnju na sebe u muzičkom svetu. Prvo, morate da imate pesmu koja će privući pažnju. Zatim, nešto što će skrenuti pažnju na vas npr. video spot, koreografija i tome slično. Konačno, morate da imate nešto što će podržati vas, kao buduću značajnu facu u šou biznisu. Drugim rečima, kvalitetni tekstovi koje ste sami napisali, muzika koju ste sami producirali, koreografija koju ste spremni da savladate kako bi se videlo da ste uložili dodatan napor. (podrazumeva se da morate da znate da pevate)



OK. Imate odličnu pesmu, solidan spot i dobru koreografiju. Napisali ste tekst, vaša izdavačka kuća je uložila u spot, a vi ste uz mnogo muke savladali koreografiju koja prati pesmu. U svetu gde informacije iskaču sa svih strana biće vam potrebno još nekoliko takvih pesama, spotova, koreografija…



I to je dovoljno? Ne. Potrebna je vaša, gotovo, svakodnevna prisutnost u životima potencijalnih fanova. Potrebno vam je da budete interesantni, pristojni i spontani. Ovde vam pomažu društvene mreže, na vama je da ih iskoristite. Dakle, formula je jasna:

Muzika + Spotovi/Koreografija + Svakodnevni Život = Muzika 2.0

U slučaju BTS(a) sve gore navedeno je ispunjeno. Zato njima nije bila potrebna velika diskografska kuća kako bi stekli internacionalnu popularnost. Nije im bilo potrebno znanje engleskog. Nisu morali da zadovolje sve standarde slatkastog K-pop(a). Šta više, sve češće se može čuti da su upravo oni zaslužni za podizanje kvaliteta pomenutog zvuka.



Tony Jones, jedan od mentora BTS(a) tokom 2014. godine (”American Hustle Life”), izmedju ostalog, je rekao:


" Počeo sam da istražujem druge bendove (K-pop). Neko mi je rekao da čujem B.A.P. i EXO. Meni to nije isto. Ja, jednostavno mislim da su BTS bolji. Ne mislim da sam pristrasan zato što sam radio sa njima. Oni su, jednostavno, drugačiji; pružaju mnogo više.”

Tony Jones intervju ovde

Коментари

Популарни постови са овог блога

BTS - članovi benda

BTS u Srbiji

Kad BTS ide u vojsku